جدیدترین مطالب

به گزارش مؤسسهٔ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر به نقل از خبرگزاری ایکنا دکتر شریف لک‌زایی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در دههٔ دوم و سوم ماه محرم ۱۴۴۵ قمری مصادف با ۱۴۰۲ هجری شمسی در دوازده کلیپ ۳ دقیقه‌ای با عنوان «سفر شهادت» به بررسی دیدگاه امام موسی صدر دربارهٔ واقعهٔ عاشورا پرداخت. شما می‌توانید از طریق این لینک، به این سخنرانی‌ها دسترسی پیدا کنند.

همچنین در ادامه لینک مطالب تقدیم می شود:

يك استاد دانشگاه گفت: به اعتقاد من امام موسي صدر را بايد از بزرگترين قرآن شناسان عصر حاضر دانست و بايد تعمق بيشتري در آثار ايشان داشته باشيم.

به گزارش خبرنگار دين و معارف اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمدرضا شاهرودي در اولين جلسه از "سلسله نشست‌هاي بررسي مطالعات قرآني امام موسي صدر" گفت: اولين مطلب در اين زمينه شناخت مباني يك مفسر در يك تفسير است، زيرا بايد ديد كه يك مفسر به چه مواردي مباني مي‌گويد و در اين زمينه بايد ديد مباني امام موسي صدر چيست؟

امام موسی صدر معتقد به فهم عصری از قرآن است و می‌توان مشکلات جوامع در هر دوره‌ای را با مراجعه به کلام خدا برطرف کرد. مدل تفسیر قرآن امام صدر نیز مدلی تمدن‌ساز است.

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ: امام موسی صدر یکی از مهم‌ترین متفکران معاصر در جهان اسلام است که ضرورت بازگشت به قرآن را مطرح کرد. او عالمی دینی است که عمیقاً به مرجعیت علمی و معنوی قرآن باور دارد و با کلام الله مجید در صحنه عمل و زندگی تعامل برقرار می‌کند. نگاه ویژه او به انسان و تاکیدش بر اجتماع و بهسازی جوامع از او مفسری ساخت که تفسیرش جهت سازندگی اجتماعی را مشخص می‌کرد و هنوز هم می‌کند.

دکتر معارف در سخنانی می‌گوید: امام‎ موسی صدر یکی از بزرگانی است که شعار بازگشت به قرآن را در زمان ما زنده کرد. در تفکر او دو مؤلفه به‌شکل قوی دیده می‎شود: نخست بازشناسی مفاهیم دینی به‌شکل نو و دوم عمل به مفاهیم دینی بازشناسی‌شده.
 
آنچه در ادامه می‌خوانید، سخنان دکتر مجید معارف، رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران در سی‌ودومین درس‌گفتار اندیشه و عمل با موضوع «قرآن در نواندیشی دینی امام موسی صدر» است. این نشست، دوشنبه 18 مرداد 1395 در مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برگزار شد.
 

دوگانه بیگانه صدر-صدر نه تنها از نظر روش علمی فاقد وجاهت است بلکه حتی از منظر قبض تفکر گشوده‌ی انقلاب اسلامی، نقض غرض و به نوعی بی‌سلیقگی و بی‌هنری گفتمانی است.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، محمد‌محسن راحمی خبرنگار روزنامه «فرهیختگان» نوشت: به مناسبت سالروز شهادت آیت‌الله سید‌‍محمدباقر صدر، متنی در خصوص مقایسه ایشان با امام موسی صدر منتشر شد که واکنش‌های متفاوتی را برانگیخت. دوست عزیز نویسنده در این متن، خواسته یا ناخواسته با برساخت کردن یک «دوگانه‌ی بیگانه» و بی‌اعتبار، قضاوت‌های ناروایی را در حق امام موسی صدر و گفتمان انقلاب اسلامی رواداشته است.

 
    دکتر بهمنی در پنجاه‌ و سومین درس‌گفتار اندیشه و عمل گفت: امام موسی صدر تاریخ قرآن را بیان کننده تاریخ تمدن مردم می‌داند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، پنجاه‌ و سومین درس‌گفتار اندیشه و عمل با موضوع «مبانی و آرا قرآنی امام موسی صدر» عصر دوشنبه 7 آبان ۱۳۹۷با سخنرانی حجت الاسلام‌والمسلمین دکتر سعید بهمنی برگزار شد.
 
مشروح سخنان دکتر بهمنی در این درس‌گفتار را در ادامه می‌خوانید.
در نشست معرفی و بررسی «حدیث روزگار» مطرح شد:
 
علی ططری گفت: حافظه بسیار دقیق هادی خسروشاهی در این کتاب، این اثر را با اهمیت کرده و حمید قزوینی، مصاحبه‌گر کتاب نیز تاکنون در این حوزه به جانبداری و سانسور شناخته نشده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، نشست معرفی و بررسی کتاب «حدیث روزگار: خاطرات سیدهادی خسروشاهی» عصر یکشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۷ با حضور حجت‌اسلام والمسلمین سیدهادی خسروشاهی و دکتر علی ططری در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شد.
 
به امام صدر توصیه شد به لبنان برود و کار اسدآبادی را دنبال کند

خسروشاهی در این نشست درباره مجموعه کتاب‌های خاطرات خود گفت: مجموعه خاطرات من درباره شخصیت‌های بزرگ و همچنین رویدادهای مختلف به طور کل 80 جلد می‌شود که «حدیث روزگار» یک جلد از خاطرات من درباره امام موسی صدر است. البته این کتاب نخستین گفته های من درباره امام موسی صدر نیست و در فصلنامه تاریخ فرهنگ معاصر و نیز یادنامه امام موسی صدر نیز مقالاتی درباره او منتشر کرده‌ام.
 

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: به باور امام موسی صدر شکل‌گیری تشکیلات، واجب عینی است. 

به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، شریف لک‌زایی در نشست «بررسی شیوه نهادسازی و مدیریت تشکیلاتی امام موسی صدر» گفت: یکی از مهم‌ترین مباحثی که امام موسی صدر در بحث تشکیلات مطرح می‌کند، مسئله هویت و هویت‌یابی است. حضور در هر جمعی از جمله تشکیلات دانشجویی نیازمند این است که هویتی کسب کنیم و با آن تابلو شناخته شویم؛ بنابراین با حضور در یک جمع و تشکل، در راستای اهداف مشخص‌ شده‌ای حرکت می‌کنیم و این حرکت به ما هویت می‌دهد.

مهدی فیروزان، رییس موسسه شهر کتاب، در نشست «امام موسی صدر در قلمروي تفسیر» با بیان این که «در برداشت معرفتی امام موسی صدر از اسلام، انسان بر همه چیز مقدم است» گفت: در این تفکر، هر نوع محدود کردن انسان به معنای توهین به کرامت او و بدگمانی به خداوند است. امام موسی صدر انسان را به دلیل کرامت‌مندی‌اش ناگزیر از آزادی می‌داند.

مدیر مؤسسه کتاب‌شناسی شیعه با بیان این که متأسفانه جایگاه سیاسی و اجتماعی امام موسی صدر مقام علمی و مقام فقهی او را تحت تأثیر قرار داده گفت: تألیفات علمی وی در علم اقتصاد موجود است اما عمده چیزی که در مقام تألیف نشان‌دهنده شخصیت اوست، تقریراتی است که از دروس استادان نوشته‌ است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) چهاردهمین نشست از سلسله درسگفتارهای «اندیشه و عمل» با عنوان «مقام فقهی امام موسی صدر»، عصر دوشنبه 7 مهرماه با سخنرانی حجت‌الاسلام رضا مختاری مدير مرکز تدوین و نشر متون درسی حوزه و مؤسسه کتاب‌شناسی شیعه، در مؤسسه فرهنگی ـ تحقیقاتی امام موسی صدر برگزار شد.